5 hurtige tips til indretning af dagligstuen

0

Står du og mangler inspiration til indretningen af din dagligstue? Så er du kommet til det rette sted. Vi giver dig nemlig her 5 hurtige tips, som du kan bygge egne ideer op omkring.

1. Sæt stemningen med farve

De farver, som du vælger i din stue, påvirker, hvordan du og dine gæster har det, når de sidder i rummet. F.eks. kan en dyb grøn farve give rummet masser af energi, imens en blød mørkeblå kan virke beroligende og eftertænksom. Det afhænger alt sammen af, hvad du ønsker at gå efter – bare husk at du har muligheden.

2. Tapet på væggene

Traditionelt set er dagligstuen det rum, vi gør mest ud af, fordi det ikke alene er der, vi opholder os mest. Det er også der, vi inviterer gæster, og det er altså et mere offentligt rum end så mange andre værelser i huset. Et flot tapet kan forvandle et ensfarvet rum til et udtryk for din personlighed – vælg noget, du er komfortabel med, som også siger noget om dig.

3. Vælg stilfuld og behagelig guldbelægning

Der er mange, som ikke bruger gulvtæpper mere, men derimod trægulv i stuen. Det ser uden tvivl pænt ud, men derfor må man ikke glemme, at man rent faktisk har muligheden for at beklæde sit gulv med noget, selvom man ikke går væg-til-væg. Strategisk placerede tæpper skaber det, som hedder ”anchoring” og deler et stort rum op i mindre stykker, som giver en flot orden til de forskellige sektioner. Dette tip fører direkte til…

4. Skab et omdrejningspunkt i stuen.

En pejs er f.eks. et rigtigt godt omdrejningspunkt, hvor det giver mening at fokusere møblerne omkring. I virkeligheden er det dog ens TV eller mediecenter, som er det helt store omdrejningspunkt, og der kan man gennem anchoring, (altså forankring) sørge for, at der er ét eller flere formål med hver sektion.

5. Sæt møblerne, så det naturligt lægger op til samtale / interaktion

En stue er for det mest beregnet til afslapning, hygge og socialt samværd, og derfor giver det mening at arrangere møblerne væk fra væggene og sæt dem, så de vender imod hinanden. Hvis din stue er stor, så kan du dele den op i to mindre grupper, så hver får en hyggelig, intim stemning. Du kan drage fordel af flere stole eller skamler, så flere kan deltage i samtalen, uden det går ud over nærheden.

 

Share.

About Author

Leave A Reply