Ejendomshandel – godt at vide om et skøde

0

Hvis man skal ud og købe en bolig, har man sikkert hørt ordet skøde en gang eller to – men hvad er det nu lige, det er, og hvorfor er det relevant, når man skal ud købe en ny ejendom?

Skødet er det dokument, der er dit bevis på, at du er ejer af boligen – det er altså din sikring af rettigheder over den givne ejendom. Ydermere sikrer skødet, at den tidligere ejers kreditorer ikke kan gøre udlæg i huset, hvilket selvfølgelig er en situation, de færreste ønsker at stå i. Man offentliggør dette dokument ved at tinglyse det og placere det i den såkaldte tingbog. Dokumentet skal ligeledes overholde nogle forskellige krav og lovbestemte betingelser, og disse står nedskrevet i tinglysningsloven og tinglysnings-bekendtgørelsen.

Herudover vil skødet indeholde de mest essentielle informationer omkring handelen – dette kunne eksempelvis være informationer omkring, hvem sælger er, hvem køber er, hvornår overdragelsen er sket, og også hvilket beløb, der er aftalt mellem sælger og køber, og hvordan dette beløb er blevet finansieret. Der er altså en hel række ting, der skal oplyses i skødet, men alt dette kan man som sagt læse meget mere om i den tidligere nævnte lov og bekendtgørelse.

Få hjælp fra en professionel

I dag snakker man ikke længere om fysiske skøder, i og med at det bliver tinglyst digitalt, og på grund af dette, vil det som regel kun være nødvendigt at underskrive skødet med NemID eller digital signatur – og dette gør sig gældende for både sælger og for køber.
Alle og enhver kan sådan set skrive et skøde, men dette betyder ikke, at det er alle, der gør det. Hvis man synes, man kender til alle reglerne og lige præcis ved, hvad skødet skal indeholde for at kunne blive godkendt, kan man spare en del penge – i modsætning til at få en fagmand til det. Det er dog ganske essentielt, man er helt sikker på, at man kender til alle de givne regler, og hvis man bare er en lille smule i tvivl, bør man helt sikkert overveje at få en fagmand til at skrive det – på den måde kan du være garanteret, at det bliver gjort lige efter bogen. Du kan også bare vælge at få en fagmand til at læse det igennem for dig, så du ved, at det bliver godkendt første gang. Få hjælp til dit skøde her.

Share.

About Author

Leave A Reply