Fordele ved at købe en andelsbolig

0

Der er rigtigt mange fordele ved at købe en andelsbolig fremfor en ejerbolig, hvilket danskerne for alvor er ved at få øjnene op for. Engang var det meget svært at få fingrene i en andelsbolig, da det typisk krævede, at man var skrevet op på en venteliste i adskillige i år. I dag er det meget lettere at få fat i en andelsbolig, hvilket helt naturligt har påvirket interessen.

Købsprisen er oftere lavere end en ejerbolig = nemmere at låne penge

Det er en svær opgave at sammenligne priser på henholdsvis ejerboliger og andelsboliger. Ikke desto mindre er købsprisen oftere lavere ved en andelsbolig sammenlignet med en tilsvarende ejerbolig.

Der kan ofte spares en stor procentdel af købet ved at vælge andel frem for ejer, hvilket sikrer dig flere kvadratmeter for pengene. Den lave købspris hænger bl.a. sammen med, at der ikke bliver pålagt hverken tinglysningsafgift eller ejendomsværdiskat. Ydermere har markedskræfterne selvfølgelig også noget at sige, da køberne har den opfattelse, at en andelsbolig skal være billigere.

Såfremt købsprisen er lav, vil det også være nemmere at sammensætte en fornuftig finansiering. Kan din egenbetaling ikke finansiere det hele, bør du optage et andelsboliglån. Tag dit andelsboliglån her, hvis du har fundet den perfekte andelsbolig.

Du skåner dig selv for mange vedligeholdelsesudgifter

Vælger du at investere i en andelsbolig, kan du skåne dig selv og din pengepung for mange vedligeholdelsesudgifter. Det karakteristiske ved at være en del af en andelsboligforening er, at man løfter i flok og deler ansvar. Vælger man alternativt at købe en ejerbolig, skal man sætte både tid og penge af til løbende vedligeholdelse. Solidaritet og socialt samvær er desuden nogle af de værdier, der bliver vægtet højt i en andelsboligforening.

Det er meget normalt, at andelsboligejere har fælles forsikringer samt adgang til kabel-tv og bredbånd. Det betyder i praksis, at du kan reducere dine faste udgifter, så du har flere penge til fritid og fornøjelse.

Det er nemt at skille sig af med en andelsbolig

Det er generelt meget overkommeligt at skille sig af med en andelsbolig, hvis man på et tidspunkt beslutter sig for at flytte. Som udgangspunkt vil det ikke være nødvendigt at alliere sig med en ejendomsmægler. Hvor meget det koster at sælge en andelsbolig vil i høj grad afhænge af, hvilke opgaver du selv klarer, og hvorvidt bestyrelsen vil hjælpe dig med salget.

Det er ofte nemmere og billigere at sælge en andelsbolig, fordi du ikke ejer boligen. Kan du selv finde en køber, kan du spare rigtigt mange penge. Du har altså selv indflydelse på, hvor billigt eller dyrt det bliver at sælge din bolig. Dog kan du glæde dig over, at interessen for andelsboliger er stor. Der skulle altså være gode muligheder for, at du kan skille dig af med din andelsbolig inden for en rimelig tidshorisont.

Share.

About Author

Leave A Reply