Gør udendørsarealerne til noget særligt

0

Udendørsarealerne er for mange nogle, man giver op på, når først de mørke og kolde måneder begynder. Træerne visner, græsset holder op med at gro, og fliserne er for længst groet til. Det kræver simpelthen for meget tid og energi at vedligeholde tingene udenfor i forhold til, hvad man får ud af det.

Desværre forsætter problemet også, når årstiden begynder at skifte igen. Det er stadig koldt udenfor, og man bruger hellere sine friweekender på at hygge indenfor med ungerne.

Heldigvis er der med garanti en løsning på problemet, som du måske ikke lige har overvejet. Med disse ideer kan du hurtigt gøre dine udendørsarealer mere hjemlige, end de er lige p.t. På den måde er det rarere at se på, både indefra men også for forbipasserende.

Lyselementer til de mørke tider

Man kan nemt tilføje lidt stemning og atmosfære på sine udendørsarealer med lyskæder og lyselementer, som kan skabe hygge, så snart dagen er grå eller aftenen falder på.

Mange synes måske, at lyselementer er noget, der hører juletiden til, men det er kun en halv sandhed. Faktisk findes der mange forskellige former for udendørs lys, der kan være med til at bibringe den rette stemning.

Eksempelvis findes der lystræer, som er yderst dekorative. Desuden er der også lyskæder, som kan hænges op i et træ eller langs et stakit, uden at det bliver julet. Derudover kan du også finde lanterner, som ikke er julede, men som stadig bringer en visuel smuk atmosfære med sig.

Vigtigt at det dog at huske, at lyselementerne skal være beregnet til at være udendørs. Se mere her.

Udendørs møbelindretning

For mange er udendørsmøbler forbeholdt terrasser og altaner. Men faktisk så kan du med lidt snilde godt sætte en smuk, gammel bænk i din forhave eller baghave. På den måde er der elementer, som stadig tager sig godt ud, selvom haven og fliserne måske halter lidt efter.

Sådanne bænke kan både være i sten og træ, og hvad, der er flottest, afhænger naturligvis af, hvordan din have ser ud. Uanset hvad så giver en sådan bænk dog udendørsarealet noget nyt, især om vinteren hvor resten kan være gråt og ikke så indbydende.

Udnyt det tidlige forår

De fleste afholder sig fra overhovedet at bruge sin have, når det er vinter. Hvad i alverden skulle man også begive sig derud for?

Men så snart foråret nærmer sig, så kan det være en god ide at gå i gang med det grove arbejde. Jo mere arbejde du får lavet, før haven for alvor kan bruges, jo mindre arbejde skal gøres, når du rent faktisk har mulighed for at sidde og nyde haven.

Med andre ord kommer man altså langt med godt forarbejde. Det kan eksempelvis være en grundig rens af terrassens fliser, som uden tvivl har haft en lang vinter. Har du en indkørsel med grus, kunne det også være en ide at hente nyt grus ind, som giver nyt liv og et frisk pust.

Sådan er der generelt mange små ting, som sagtens kan gøres tidligt i foråret, og som samlet set gør en forskel.

 

Share.

About Author

Leave A Reply