Gyngestolen er igen blevet moderne og smart

0

Gyngestolen er gået hen og blevet et rigtigt populært møbel i de danske hjem igen. Stolen har tidligere været meget populær som et af de møbler, hvor man slapper allerbedst af i, og de fleste af os forbinder i dag stolen med især ældre mennesker. Mange af os har en bedstemor eller bedstefar, som havde en gyngestol i deres stue, sommerhus eller kolonihave hus, hvor vi kunne gynge, da vi var små.

Faktisk har stolen en historie, der strækker sig helt tilbage til det 18. århundrede, hvor opfindsomme mennesker fandt på at sætte buede meder på deres stuestol, så de kunne opnå en helt ny siddeoplevelse ved samtidig også at kunne gynge. Stolen blev herefter hurtigt et populært møbel at slappe af i efter en lang dag i marken eller i forretningen.

Efterhånden blev stolens design udviklet og stolen blev bygget som en egentlig gyngestol af snedkere. Denne designmæssige forbedring førte til, at stolen begyndte at appellere til en bredere skare af folk, og stoltypen var kommet for at blive.

Selvom gyngestolen tidligere var populær, er der dog ikke så mange i de ynge generationer, der er vokset op med en i hjemmet. Dette skyldes, at stolen i en længere periode ikke blev anset for  at være en del af den moderne indretning. Dette er dog i færd med at ændre sig, og det vil gradvist blive et mere og mere normalt syn at komme i hjem, hvor gyngestolen indgår som en integreret del af indretningen.

Men hvorfor er gyngestolen igen blevet populær?  

At gyngestolen igen er blevet populær, er der vist ingen tvivl om. For det første er der et stort udvalg af webshops, som sælger smukke populære gyngestole i forskellige designs. Derudover er der også et utal af varehuse og møbelforhandlere, der i dag sælger gyngestole som en fast del af deres sortiment. Det kan derfor være svært at danne sig et overblik over alle stolene på markedet!

At stolen igen er populær kan sandsynligvis tilskrives nytænkningen indenfor stolens design, således at der altid er en stol, der passer ind i lige netop dit hjem. Således er der nu en stol for enhver smag på markedet, uanset om du skal have en stol til stuen med den moderne og moderigtige indretning, eller om du er mere til det klassiske design.

Derudover kan travlhed og stress på arbejdet også have medført, at flere folk køber gyngestole. Dette kan være fordi, gyngestole er fantastiske at slappe af i, men det kan også være fordi, vi forbinder stolen med tryghed og ro, som da vi gyngede i bedstemors stol, da vi var små. I en travl og stresset hverdag kan det derfor være et tiltrængt og fredfyldt helle at sætte sig hen i stolen, som får dig til at slappe af og minder dig om roligere tider.

Et stort udvalg af forskellige gyngestole på markedet

Gyngestolen er i sandhed gået hen og blevet et raffineret møbel, siden den første stol, der kunne gynge på påmonterede meder, blev udviklet i 1700-tallet. I dag er det nærmest blevet en kunst at kunne fremstille en elegant og funktionel gyngestol, som både tager sig pæn ud og samtidig også er komfortabel og nem at bruge.

Nogle af de absolut mest berømte gyngestole på markedet herhjemme er stolene, som er tegnet af Hans J. Wegner og Børge Mogensen. Særligt Wegner-stolene er indbegrebet af skandinavisk design indenfor æstetisk og funktionelle minimalisme. Wegner-stolen PP 124 er eksempelvis fremstillet i hånden af lyst bøgetræ, hvor der er kælet for hver enkelt lille detalje. Stolen bruger blandt andet elegant flet af flagline som ryglæn. Stolen er med en pris på ca. 30.000 kr heller ikke billig, men for mange folk vil prisen for dette klassiske og tidløse møbel være pengene værd.

Andre gyngestole er fremstillet af fletmaterialet rattan og kommer både som klassiske fletgyngestole, men også hængestole. Sidstnævnte hænger ned fra loftet, og man er omgivet af stolvægge på alle sider på nær i stolens åbning. Derved skaber stolen en fantastisk hyggeeffekt, når man sidder inde i den på de medfølgende puder, omgivet af stolens flettede sider.

Uanset om du ønsker en gyngestol til sommerhuset, stuen, udestuen eller børneværelset, så er det nu nemmere end nogensinde før at finde lige netop den type stol, der passer bedst til dig og din smag. God fornøjelse!

Share.

About Author

Leave A Reply