Hvad er en glattebørste?

0

En glattebørste er en ny, innovativ og mere skønsom måde at style sit hår på. Kort sagt er en glattebørste, en kombination af en ganske almindelig børste og et glattejern.

Den største fordel ved at skifte sit glattejern ud med en glattebørste er, at man på en effektiv måde får glattet sit hår, uden at slide, skade eller belaste håret. Det vil sige at hvis man i forvejen har et skadet og kruset hår, og man ofte glatter det, for at tæmme det, er glattebørsten et Must have!

Hvorfor skal man bruge glattebørste frem for glattejern?

Glattebørsten er formet som en børste, og tænderne er runde, tykke og med mere mellemrum mellem hinanden. Grunden til dette er, at varmen kommer ud af børstenstænder, så varmelegemerne gennem varmer hårstråene mens man reder håret. På den måde undgår man at skade håret som man gør når man glatter det med et glattejern. For enden af glattebørstens håndtag sidder der en ledning og et stik, så den kan få strøm, og blive varm. Glattebørster fås fra mange forskellige mærker, og designet på dem variere lidt, alt efter hvilket mærke det er. Glattebørster findes selvfølgelig også i forskellige prisklasser, og der er noget for en hver smag, og de findes i alle regnbuens farver som du finder inspiration til her.

Når man skrifter fra at have brugt et almindeligt glattejern, til at bruge en glattebørste, vil man kunne mærke, at håret bliver mere sundt og velplejet at se på. Man vil opleve mindre krus, skade og spaltede spidser, fordi man skåner håret fra den friktion og skade det giver når man klemmer hårstrående sammen mellem to varmeplader og trækker det i en nedadgående retning.

Hvordan bruger man en glattebørste?

Når man skal starte med at bruge sin glattebørste, er der nogle ting der er vigtige at gøre inden.
Først skal man starte med at have rent og tørt hår, for at undgå at skade håret. Det er en god ide at behandle håret med et varmebeskyttelsesprodukt, for at skåne håret mod varmen, som fx en heatprotektion spray. Dette vil sikre at håret efter brug af glattebørsten stadig fremstår blødt, smidigt og glansfuldt, og modvirker at håret bliver tørt, kruset og spaltet i spidserne.
Herefter skal man rede håret igennem med en ganske almindelig børste, for at undgå filter og knuder, når man skal til at rede det igennem med glattebørsten. Det næste man skal gøre er herefter at sætte sin glattebørste til strøm, så den bliver den rette temperatur. På de fleste glattebørster er der temperaturs indstillinger, som kan indstilles alt efter hvor tykt hår man har, så man sikre sig den rette temperatur.
Til sidst er det bare at inddele håret i mindre sektioner, og børste håret langsomt igennem med glattebørsten, fra hårets rødder, og hele vejen ud til hårspidserne.

Når man har glattet håret igennem med en glattebørste, vil håret være efterladt glat, sundt og glansfuldt.

Efter man har brugt sin glattebørste, og den er blevet kold igen, kan man, med en vatpind fjerne eventuel skidt eller hår der måtte sidde, og så er din glattebørste klar til næste gang.

 

Share.

About Author

Leave A Reply