Pift din stue op med hjemmelavede sofapuder

0

Hvis du er typen, der godt kan lide at forny dit hjem en gang imellem og måske også lidt for ofte, kan du skifte dine sofapuder ud. Sofapuder kan pifte stuen eller værelset op og tilføje et friskt pust. Desværre er det ret dyrt at købe nye puder hele tiden, så i stedet kan du lave dem selv. Det er der flere fordele ved.

Puder med personlighed

Når du laver dine egne sofapuder, kan du selv bestemme størrelse, mønster og materiale. Hos en forhandler kan du finde forskelligt stof, både ensfarvet og med unikke mønstre. Du kan også vælge at kombinere dem efter din smag og på den måde tilføje puderne lidt personlighed.

Du kan eksempelvis bytte dine puder ud, når årstiderne skifter. Lav fire forskellige betræk til hver pude, så har du både forår-, sommer-, efterår- og vinterpuder, som alle passer til den enkelte årstid. Du kan også pifte årets højtider op med jule- eller påskepuder. Det er også en billig metode til lidt pynt til børne- eller teenageværelserne, hvis de trænger til lidt nyt også.
Mulighederne er mange, så kun din egen kreativitet sætter grænser.

Gør det selv og spar penge

Et godt tip, når du shopper stof til dine puder, er at kigge i restafdelingen. Der er der mange penge at spare, og du kan få stof af god kvalitet for næsten ingenting. Derudover, kan du også vælge at købe velcro i stedet for lynlåse til lukning af pudebetrækket. Det er i forvejen meget billigere at lave sine egne puder frem for at købe nye, men med små tips som disse, bliver det pludselig endnu billigere. Der er trods alt en væsentlig forskel på at købe en pude til 500 kroner og lave din egen til 60 kr.

Få inspiration

Hvis du ikke har erfaring med at sy, skal du ikke lade dig afskrække. At sy sine egne puder er ikke det største og mest komplekse projekt, og der er også masser af hjælp at hente på nettet. Her kan du finde guides og brugsanvisninger til, hvordan du skal sy forskellige slags puder. Du kan også finde god inspiration til, hvilke materialer, du kan bruge og hvilke mønstre, der er in lige nu. På den måde kan du blive inspireret i din proces og ende med unikke og moderigtige puder, der kan pifte dit hjem op – og som du ikke kan finde hjemme hos dine veninder.

 

Share.

About Author

Leave A Reply