Sådan indretter du børneværelset til god søvn

0

Mange mødre tror, at sengetid bliver en leg, når de første af barnets leveår er overstået. Sådan går det desværre langt fra altid, sådan som man forventer. I nogen tilfælde bliver sengetiden bare en større og større kamp i takt med at barnet vokser.

Børneværelset kan imidlertid være en stor hjælp, når det kommer til god søvn – og til at holde børnene ude af de voksnes seng. Det er hyggeligt at sove hos mor og far, så værelset skal helst være endnu rarere.

Gør værelset rart

Noget af det vigtigste er, at børneværelset er rart og hyggeligt. Det kan eventuelt være en fordel at bruge 10 minutter hver aften på oprydning sammen med barnet, så omgivelserne er indbydende.

Lyt til dit barns ønsker, når det kommer til indretningen. Vi voksne har ofte mange idéer, men i sidste ende er det barnets værelse og enemærker. Der er ingen garanti for, at dig og dit barn har de samme idéer om, hvad der er hyggeligt.

Dit barns seng

Børnesenge ser ofte rigtige festlige ud, men kvalitet er ofte ringe. Det er især madrassen, der ikke lever op til de standarder en voksen ville kræve til sig selv.

Ikke desto mindre har dit barn mindst lige så meget brug for en god madras som du har. Hvis dit barn ikke gider sove inde hos sig selv, bør du derfor overveje, om en bedre seng måske ville gøre en forskel.

En fordel ved at vælge en god seng fra starten, er at madrassen kan holde helt ind til barnet flyttet hjemmefra. Dermed bliver det en god investering i ordentlig nattesøvn – både i barndommen og teenageårene.

Du kan eventuelt gå ind på på webshoppen her og finde den helt rigtige madras til dit barn.

Rigtig belysning

Den bedste belysning, når der skal soves, er ingen belysning overhovedet. Vi sover bedst i totalt mørke. Der er imidlertid mange børn, der er mørkeræd, og man skal ikke forsøge at tvinge dem over deres angst, da det kan have den modsatte effekt.

Hvis du har et barn, der frygter mørket, så bør du overveje at få en speciel natlampe, der giver dæmpet belysning, mens barnet sover. På den måde får dit barn en god og tryg søvn.

Skab hygge før sengetid

Hyggelige ritualer før sengetid er en rigtig god idé. Indret dit barns værelse med masser af spændende børnebøger med dejlige billeder. Lad barnet vide at der er højtlæsning inden sengetid hver dag, og at barnet selv kan vælge en bog i reolen. Det skaber igennem dagen en forventning til sengetiden og gør det til en bedre oplevelse.

Det er også vigtigt med bamser. Mange børn har glæde af at have en fast ”sovebamse”, der bruges ved sengetid. Bamsen er for barnet et signal om, at det nu er tid at lægge sig ned og falde i søvn.

Hvis du mangler enten bøger eller bamser til børneværelset, så klik her.

Share.

About Author

Leave A Reply