Sådan skaber du den rette belysning i hjemmet

0

Indendørsbelysning handler om meget mere end valg af lamper. Det handler også om, hvor lamperne placeres, og hvilke pærer du bruger.

Hvilken betydning har belysningen?

Lamper og det lys, de frigiver, er en væsentlig del af boligindretningen og indeklimaet. Et rum kan ændre karakter, såfremt belysningen ændres. Derfor bør du overveje, hvilke lamper der vil komplimentere din indretning, samt hvilken belysning der passer til den funktion, rummet har. Du kan se forskellige former for lyskilder her.

Den ene halvdel af året, tænker vi ikke meget over rummets belysning, fordi der er rigeligt med dagslys i løbet af sommeren. I vinterhalvåret bliver der dog markant mørkere, og her er det vigtigt med en ordentlig belysning.

Disse lampetyper kan du vælge imellem

Hvilke lampetyper findes der? Er du på jagt efter en lækker og funktionel lampe, så vil du hurtigt sande, at udvalget er enormt. En fejl, der er rigtig mange, der begår, er at vælge sin lampe ud fra udseende og ikke funktion. I din lokale lampeforretning er der måske en flot lampe. Du vælger den, fordi du synes, at den er flot og passer godt ind i dit hjem. Når du kommer hjem opdager du, at den slet ikke giver dig det rigtige lys eller udfylder den funktion, den burde have. Sæt dig ordentligt ind i, hvilke lamper der findes, og hvilke der egner sig til dit hjem.

Sådan vælger du den rigtige belysning

Hvad der defineres som god belysning afhænger i høj grad af, hvilken funktion de forskellige rum skal have. Har du et rum, der ikke fungerer, er det højst sandsynligt, fordi du ikke har valgt den rigtige belysning.

Det fungerer på samme måde, som når du skal vælge møbler. Når vi indretter et rum, vælger vi ofte at samle møblerne i grupper. Du har mulighed for at gøre det samme med lamper, selvom du måske ikke har tænkt over det. Det er nemlig muligt at skabe flere forskellige lys i rummet.

I stuen er det nødvendigt, at du har et lys, der kan lyse hele rummet op, samtidig med at du supplerer med mindre lamper i hyggekrogen eksempelvis. På den måde kan du dele dine rum op, så du får mere plads.

I køkkenet er det nødvendigt med kraftigt lys, så det er muligt at se, hvad man laver, når det er mørkt udenfor. Det samme gør sig gældende på kontoret, hvor lyset skal passe til funktionaliteten.

Share.

About Author

Leave A Reply