Værd at vide om træpiller

0

Træpiller til indblæsning fås i et væld af forskellige kvaliteter, og det er ikke altid lige nemt at finde rundt i. Samtidig er det dog også en større investering ofte, så det kan være meget uhensigtsmæssigt, hvis det produkt man får, ikke lever op til ens forventning. Heldigvis er der et par tommelfingerregel, der kan gøre det meget nemmere at handle træpiller – det er bare lige om at kende til dem.

Træpillernes renhed

Ved stort set alle typer brændsel er renhed en vigtig faktor i forhold til kvaliteten. Dette gælder også ved træpiller, og netop her kan kvaliteten svinge voldsomt. Det er meget forskellige fra leverandør til leverandør, hvor mange siloer træpillerne skal igennem fra produktion til salg. Dog kan du være sikker på, at opbevaring i mange forskellige siloer vil gå ud over renheden af det produkt, som du modtager i sidste ende. Ideelt skal træpillerne kun have været opbevaret i én silo fra produktion og til de bliver fyldt på bilen. Det er ikke alle leverandører, der har oplysning om dette, men du kan altid kontakte dem og spørge ind til renheden på deres produkter. Det vigtigste er, at du skriftligt har deres ord på, at renheden er i orden.

Hvad skal du være opmærksom på ved indblæsning?

Hvis du får træpiller blæst, er der visse ting, som du skal være opmærksom på. Det vigtigste er her, at træpillerne ikke rammer for meget under indblæsningen. Dette vil nemlig reducere dem til smulder og kraftigt reducere deres brændselsværdi.

Det er derfor især vigtigt, at dit indblæsningsrør ikke har en masse skarpe kanter og knæk, da det lige netop er dette, som ødelægger træpillerne. Selvfølgelig skal det nævnes, at visse træpiller er mere holdbare end andre, men hård behandling er bare aldrig en fordel – især ikke fordi, at det er nemt at undgå.

Hvis du har et indblæsningsrør med mange knæk, så bør du overveje at udskifte det. Der er masser af løsninger på markedet, og i længden kan det være i god investering, så du får mere ud af dine træpiller. Hvis det af den ene eller anden grund ikke er muligt for dig at udskifte dit indblæsningsrør, bør du i stedet sikre dig, at du får træpiller med en høj stabilitet, hvilket hjælper med at sikre, at de ikke bliver slået så meget i stykker. Spørg eventuelt din leverandør om hjælp. Han kan med garanti give dig et par gode råd med på vejen, hvis du er interesseret. Under alle omstændigheder skader det ikke.

Share.

About Author

Leave A Reply