Vitaminer og mineraler – en nødvendighed for kroppen

0

Vitaminer og mineraler er nogle næringsstoffer, vi alle har brug for, for at vores kroppe kan fungere hensigtsmæssigt. Vitaminer består af kemiske forbindelser, og disse kan vores krop ikke selv producere, og det skal derfor tilføres med maden – der er desuden hele 13 forskellige vitaminer, som er nødvendige for os mennesker. Dette er bl.a. A, B, C, D, E og K-vitaminer. Mineraler er grundstoffer og skal derfor også tilføres via mad, og disse er også ekstremt vigtige, hvis vores kroppe skal kunne fungere.

Hvis man blot mangler et enkelt vitamin eller mineral, kan det faktisk bringe hele kroppen ud af balance – og her gælder det, at det som oftest er jern og D-vitamin, man får for lidt af. Det er derfor ganske essentielt, at man får indtaget den rette mængde af vitaminer og mineraler. Se udvalget af vitaminer og mineraler hos Natur og Helse. I denne artikel har vi samlet nogle gode grunde til, hvorfor du bør sørge for at få rigeligt med vitaminer – både gennem din kost og evt. via et supplement af kosttilskud.

Undgå sygdomme

Kroppen har som sagt brug for vitaminer og mineraler, såfremt den skal kunne fungere optimalt – og i og med at den ikke selv kan producere disse, skal de indtages gennem kosten. Det er her vigtigt at påpege, at vitaminer og mineraler ikke giver ekstra energi, men hvis man får for lidt, kan det føre til, at éns krop bliver svækket, og man har nemmere ved at blive syg. Omvendt må man heller ikke indtage en overdreven mængde.
Man ser nogle gange, at børn, gravide og ældre har en tendens til at mangle nogle af de vigtigste vitaminer og mineraler. Dette resulterer ikke altid i nogle åbenlyse symptomer, men det kan resultere i, at kroppen ikke har nogen reserver at gøre godt med, hvis det skulle være nødvendigt – og det er dette, der har betydning for, at man nemmere kan blive syg.

Vitaminer til dit barn

Ligesom at du selv har brug for den rette mængde af vitaminer og mineraler, er det lige så vigtigt, at dit barn også får det – og her kan det i nogle tilfælde være nødvendigt med nogle ekstra vitaminer. Hvis børn ikke får den tilstrækkelige mængde af vitaminer og mineraler, kan de udvikle mangelsygdomme, så det er altså ekstremt vigtigt. Vitaminpiller til børn fås i mange forskellige farver, former og smagsvarianter, så du med garanti vil kunne finde nogle, dit barn vil kunne lide.

Share.

About Author

Leave A Reply